Szexuálpszichológia Budapesten

Ha gondok vannak az ágyban...

Miben segít a szexuálpszichológia?

Mondhatni közhely, hogy a kapcsolatok, házasságok egyik legfontosabb összetartó ereje a testiség, és talán azzal sem mondunk újat, hogy a jó szex alapja a hatékony kommunikáció.

Számos oka lehet annak, ha egy hosszú távú párkapcsolatból kikopik a szenvedély, és hiába marad meg a két fél között a szeretet és a kötődés, ez előbb-utóbb érezteti hatását.

Akár régebb óta fennálló problémáról van szó, akár pillanatnyi elakadásról, egy képzett szexuálpszichológus nagyon sokat segíthet a helyzeten, amennyiben a pár mindkét tagja azt szeretné, hogy a baráti, testvéri viszonnyá szelídült kapcsolatba visszatérjen a szex.

Miért tűnik el a szex a párok életéből?

Rengeteg válasz adható erre a kérdésre, hiszen rengeteg féle ember létezik, de nagy általánosságban elmondható, hogy a probléma kialakulása leggyakrabban a párkapcsolati nehézségekre vezethető vissza.

Amennyiben a szexuális probléma – merevedési gondok, fájdalmas közösülés, orgazmusképtelenség és a többi – hátterében nem valamilyen szervi elváltozás vagy betegség áll, akkor szinte biztosra vehető, hogy a kapcsolatban, annak dinamikájában változott meg valami.

Mindenképp tisztában kell lenni azzal az elkerülhetetlen ténnyel, hogy az egymás iránt érzett kezdeti heves vágy egy idő után szelídülni kezd, hiszen eltűnik az újdonság varázsa. Jellemzően ritkulnak az együttlétek, de ez önmagában még nem tragédia, mert odafigyeléssel könnyen elkerülhető, hogy szexmentessé váljon a kapcsolat.

A baj akkor szokott bekövetkezni, ha más tényezők is jelen vannak: kommunikációhiány, érzelmi elszigetelődés, munkahelyi stressz, gyerekszületés, egyebek. Ilyen esetekben célszerű szakember segítségét kérni, pszichológiai rendelőnkben szakszerű tanácsadást kínálunk Budapesten.

A szexuálpszichológus segíthet

Ha gondok vannak az ágyban...

  • Össze nem illés
  • Fájdalmas közösülés
  • Orgazmushiány
  • Merevedési gondok
  • Korai magömlés
  • Frigiditás
  • Kommunikációs zavarok
  • Elhidegülés
  • Vaginizmus
  • Szorongás
Szexuálpszichológia pároknak

Amikor eleve döcögősek az együttlétek

A szexuális problémákkal küzdők között sokan találkoznak azzal a nehéz helyzettel, hogy bár minden adott egy jól funkcionáló párkapcsolat kialakításához vagy elmélyítéséhez, a szex valahogy mégsem működik. A merevedési zavarok viszonylag nagy része mögött pszichés okok húzódnak meg, és a vaginizmus (a gát- és hüvelyizmos görcsös összehúzódása, ami fájdalmassá vagy lehetetlenné teszi a közösülést) esetében is szinte kivétel nélkül ez a helyzet. Az orgazmusképtelenség és a frigiditás elsősorban tanácsadással enyhíthető, ahogy a korai magömlés is rendszerint lelki eredetű. Nem is gondolnánk, hogy a gátlások, a félelmek, a szorongás, a korábbi – akár gyerekkori – rossz tapasztalatok és negatív élmények, a szexfüggőség milyen romboló hatást gyakorolnak életünk minden aspektusára, így a szexuális életünkre is.

Merjünk segítséget kérni!

Ha két ember szereti és tiszteli egymást, ha fontosnak és értékesnek tartják a kapcsolatukat, akkor nyitottnak kell lenniük a felmerülő gondok megoldását illetően. Nem okolhatják kizárólag egymást, nem varrhatják mindig a másik nyakába, ha valami nem működik. A negatív érzelmek eluralkodása, az alacsony önbecsülés, az önértékelési problémák, a szexuális kommunikáció hiánya, az érzelmi eltávolodás a kapcsolat megromlásához vezethet, és eljöhet az a pont is, amikor már az együttlétek is meghiúsulnak. Vegye igénybe pszichológusaink segítségét Budapesten, és foglaljon időpontot online!